![]() ![]()
Amerikanska pannkakorDe här pannkakorna är superlätta att göra och passar till en lyxig frukost. Servera med stekt bacon eller lönnsirap. Tillsammans med glass eller grädde och sylt blir de en mumsig efterrätt. Bakpulvret gör att de jäser i pannan.
För 10-12 stycken behövs:
Gör så här:Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget. Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända. Amerikanska pannkakor, alternativ variantDet här receptet är nog mer typiskt amerikanskt. Pannkakorna skall vara ännu mindre, och ännu tjockare, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fastare än i receptet ovan. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap. Du behöver:
Gör så här:Smält smöret och låt det svalna. Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanerna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet. Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå. Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända. Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader. Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra. LäsarreceptHar du en egen favoritvariant på pannkakor? Dela gärna med dig! Skicka oss ditt bästa pannkaksrecept!
Läsarkommentarer
![]()
![]() 12 oktober 2023
familjen blir argför att jag gör dem för många gånger haha ![]() ![]() ![]()
![]() 23 juni 2022
Följer detta gör endast en förändring dles rägfvits och gula och vispar äggvitan separat då blir pannkakorna mycket fluffigare ![]() ![]() ![]()
![]() 9 november 2020
Ganska bra äter dessa varje dag till frukost på helgen ![]() ![]()
![]() 5 juli 2020
Tog ca 4 1/2 dl mjöl och tog resten med kakao! Lite choklad ”chips” så får vi underbara choklad pancakes som är min favorit! Det andra receptet är perfekt! ![]() ![]()
![]() 8 april 2018
Använder alltid den alternativa varianten när jag gör pancakes, funkar super. För extra fluffiga pannkakor kan man separera äggvita och äggula och sedan vispa äggvitan tillsammans med sockret och vända ner i smeten som sista steg. ![]() ![]()
![]() 14 oktober 2016
Det mer "amerikanska" receptet är nog de bästa receptet som jag har sett. Det blir suupergott! ![]() ![]()
![]() 14 oktober 2016
Det mer "amerikanska" receptet är nog de bästa receptet som jag har sett. Det blir suupergott! ![]() ![]()
![]() 30 mars 2016
Uteslöt sockret och då tycker jag dom blev mycket godare. ![]() ![]()
![]() 10 oktober 2015
Gjorde efter det undre receptet men tog vanijyoggi ist för mjölk. SUPERGOTT!! ![]() Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
Nästa »
![]() ![]() ![]()
|
|
Väldigt bra resept