Galetter
Franska bovetepannkakor som fylls med matig fyllning! Lätt att laga och dessutom glutenfritt, då bovete är en ört som inte innehåller gluten!
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
-
8 dl kallt vatten
-
5 dl bovetemjöl
-
knappt 2 tsk salt
-
1 stort ägg
-
2-3 msk smör till stekning
Förslag på fyllning
-
rökt skinka
-
rödlök
-
riven ost, gärna lagrad
Gör så här
Häll det kalla vattnet i en bunke. Vispa i ägget och bovetemjölet, tillsätt saltet och vispa med elvisp tills smeten är helt slät.
Täck bunken med lock eller ett fat och ställ svalt i minst en timme. Smeten kan gärna stå svalt över natten också. Vispa upp smeten före stekning om mjölet lagt sig på botten.
Stek sedan galetterna i smör på medelhög värme. Antingen kan du vända dem som vanliga pannkakor och sedan servera dem med matiga tillbehör, eller så lägger du ost, skinka och rödlök på pannkakan i pannan och viker ihop den så att osten smälter. Servera direkt!
Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
BÄSTA GLUTENFRIA
VISBYS CREPERI KÖR PÅ GALETTER
WOHO