Vatten i stället för mjölk?

Kan man göra pannkakor helt utan mjölk i smeten, och använda vatten istället? Och i så fall, hur mycket vatten ska det vara?

- Jens

Visst kan du använda vatten i stället för mjölk. Men tillsätt gärna lite olja till smeten.

Ta samma mängd vatten som mjölk, och var beredd på att du kan behöva öka mängden mjöl något.

Ställ smeten att svälla en bra stund innan du gräddar!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
24 september 2022

Recept på pannkakor utan mjölk med vatten

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Kickie
19 juli 2022

Kan man ta hälften vatten och hälften mjölk? Men annars samma mängd smör och mjöl? Mina crepes blir alltid bra från första till sista men har dåligt med mjölk för tf

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Andie
14 mars 2022

Om man ska göra ungspannkaka på vatten hur mycket olja behöver man tillsätta i smeten?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av receot
8 mars 2022

bra

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av fint
8 mars 2022

mkt bra

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av <h1>mitt namn</h1>
5 april 2021

Låter kanon!

<script>

alert("pannkakor.se")

</script>

Kommentar av Osäker?
16 januari 2012

om jag ska göra apelsinpannkakor kan jag använda clementiner istället då och riva från clementin skalet?

Redaktionens kommentar
Nöden har ingen lag, det skadar inte att prova! Apelsinskal ger antagligen bättre smak och det blir mera av det...
Kommentar av osignerat
18 november 2011

kan jag använda vispgrädde istället för mjölk till pannkakor ?

Redaktionens kommentar
Att ersätta all mjölk med grädde ger antagligen en väldigt tjock, svårhanterlig och fet smet. Upp till en tredjedel av mjölken borde gå bra att ersätta för att ge pannkakorna en lyxig touch.
Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
11 november 2019

Om jag har en skvätt grädde så utökar jag det med vatten.

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
19 mars 2023

Funkar....




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Heja kanelbullen!

Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!

bakabullar.se

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se


Lasagne

Lasagne bolognese

Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.

Pasta i ugn är perfekt festmat för många gäster. Och många gånger är den enkla det allra bästa. Gör en klassisk lasagne bolognese och lägg lite extra tid på såsen. En bra köttfärssås, kokad på låg värme med kryddor, grönsaker och lite rökt fläsk lyfter lasagnen till helt nya höjder.
Vegetariskt? Välj den snart lika klassiska varianten, lasagne med fetaost. Krämig, smakrik med grönsaker och med den varma fetaosten som sätter rätt fart på smakerna.
Vill du trots det variera är utbudet rikligt. Allt från höstlasagne gjord på lammfärs till en läcker lasagne med färskost och svamp
Kort sagt: En riktigt god lasagne är svårslagen!

 lasagne.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...