En av våra läsare, Klarie, har skickat in detta lite annorlunda recept på nyttiga pannkakor. Tack Klarie! Goda nyttiga pannkakor, med havregrynFör fyra personer Du behöver
Gör så härVispa ägg tillsammands med mjölken, lägg i mjölet och havren och vispa ordentligt. Smällt sedan smör, och häll i det i smeten, häll i honungen, saltet och vaniljsockret. Lägg in smeten i kylen och låt stå där i minst tio minuter. Ta sedan fram smeten och stek den. Ha en god måltid!
Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
9 oktober 2015
Prova med banan Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Ola Berglund
19 februari 2015
Utan socker, honung och ersatte smöret med rapsolja. Vilken succé! Mina barn föreslog att ersatta de vanliga pannkakorna, för att få dessa som även är hälsosamma. Några tips : var noga med att steka tunna, de har en tendens att bli väldigt kletiga annars,eftersom det inte är lika mycket vetemjöl i. Efter varje pannkaka;vispa till bunken med smeten i lite granna, annars blir den sista pannkakan den grövsta ni ätit. Kommentar av
Camilla
2 februari 2015
Supergoda och en favorit hos barnen Kommentar av
Annika
16 februari 2013
Jättegoda! Jag blandade i istället för 6dl mjölk blandade jag i 4 plus 2dl naturell fettfri yoghurt, samt 1/2 tsk bakpulver, så blev de både lite syrliga och tjockare. Avåts sedan med fläder och apelsin sylt. Dessa kommer jag att göra fler gånger! Kommentar av
smauland
12 februari 2013
NÄE mätt som en plätt,men inge vidare gott;=) Kommentar av
Josse
26 september 2012
Dessa pannkakor är super goda och mättande, vanliga pannkakor kan jag äta hur många som helst och blir inte mätt. Men här äter jag mellan 2-4 st och blir super mätt! Dessutom tål jag dem mycket bättre än vanliga då jag får ont i magen av dem. Super recept! Kommentar av
Linda
19 juli 2012
Jag bytte ut vetemjöl mot proteinpulver och bytte ut mjölk mot mer proteinrik mjölk som man kan köpa i samband med träning och struntade i honung och vaniljsocker. Supergott! Kommentar av
Mikaela
27 mars 2012
Klockrent recept! Dock tog jag bort socker & honung. Bytte smör mot rapsolja. Och använde mig av dinkelmjöl, fiberrikat havregryn & ytterst lite mjöl. Blev super gott! Och för de som vill ha det sött men lite nyttigare alternativen kan ta frysta hallon & bär. Färsk kiwi eller apelsin(använde alla alternativ.) Och sedan lite grädde på. :) Kommentar av
osignerat
18 mars 2012
Fantastiskt goda!Jag använder alltid havredryck när jag gör pannkakor,det gör att de blir lite sötare,lättstekta och rikitgt mumsiga.Detta recept rekommenderas varmt om man vill ha lite matigare pannkakor. Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HalloweenDags för Halloweenfest!I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på. SconesMajssconesNär solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta. Lyxig risottoKrämig räkrisotto
Vägen till en lyckad risotto är att späda den med lite buljong i taget medan den koka samman. Den får aldrig koka torrt! Tänker du bara på det är det lätt att lyckas med både svamprisotto, saffransrisotto och risotto med salami. Eller varför inte risotto med fänkål och ruccola eller paprika och timjan? Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Älskar dessa! Dom är perfekta och man blir mätt 2-4st sen orkar man inte mera. Bästa Pannkakorna som finns! :D