Slippa degiga pannkakor?

Varför blir mina pannkakor degiga i mitten och tjocka när smeten är tunn som vatten? Jag följde ett recept med 11/2 dl vetemjöl, 1dl rågmjöl, 3 ägg, 6 dl mjölk, 1/2 tsk salt, 3 msk rapsolja. Stekte på värmenivå 4 med lite olja i pannan.

- Christine

Hej!

Det är svårt att säga vad som blir fel. Att låta smeten stå och svälla en stund före gräddning brukar underlätta själva gräddningen. Om pannkakorna görs tunna bör de inte kunna bli särskilt degiga, så se till att smeten blir ett tunt jämnt lager i stekpannan.

Om man använder gjutjärnspanna får den upp värmen efter ett tag och då är det dags att sänka värmen på plattan lite grann. Märker man att pannkakorna snabbt får färg men inte hinner stelna på ytan lika fort är värmen för hög i pannan.

Hoppas det går bättre med pannkaksstekningen nästa gång!



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
9 april 2022

Fö lite ägg = minst fyra gärna fem ägg till en normal pannkassmet med 180 gr mjöl och 6 dl gräddmjölk

Kommentar av gruser
18 oktober 2012

Jag får alltid degiga pannkakor när det är rågmjöl med i receptet. Misstänker helt enkelt att det är rågmjölet som gör smeten degig även efter 20minuter stekande.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Crêpes

Snabba pannkakor med god och matig fyllning

Pannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll!

pannkakor.se

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu


Sallader med gryn

Grynen som gör det

Nu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella!

Sallader lagade med gryn och ris av olika slag ger skönt tuggmotstånd och mättar bra. Nu finns det många sorter att välja på; matvete, bulgur och couscous är bara några alternativ. Quinoasallad är vacker och smakrik med fetaost, kidneybönor och pepprig ruccola. Annars kanske bulgursallad passar, med ingredienser som ofta finns hemma. Ha en skön stund i vårsolen!

 salladsrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...