Glutenfria pannkakorDu behöver
Gör så härBlanda mjöl och salt i en bunke. Du kan med fördel byta ut en del av mjölet mot majsmjöl, det ger pannkakorna fin färg. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter. Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor. Läsarkommentarer
Kommentar av
Henrik
22 mars 2014
Om man vill göra en halv sats, ska det då vara en 1/2 andel majsmjöl? Tack
Redaktionens kommentar
Ja, det bör fungera bra.
Kommentar av
osignerat
3 januari 2014
tål varken majs, vete, soja eller mjölk. Gjorde dessa med havremjölk och rismjöl. Gott och billigt alternativ. Hade också i en tsk fiberhusk och även lite ingefära. Kommentar av
Helena
29 augusti 2013
Min ena dotter är glutenintolerant och jag gör numera dessa pannkakor till hela familjen. De är lätta att grädda, håller ihop fint och smakar riktigt gott. Tack för ett bra recept! Kommentar av
osignerat
2 juli 2013
Åh detta recept var asgott! Mwah var jätte enkelt att göra och blev mycket god smak. Hade jordnötssmör och banan till = superb! Kommentar av
osignerat
6 maj 2013
Ett tips för goda äggfria pannkakor är att köra på vanligt pannkaksrecept men byta ut ägg mot sojamjöl! En rågad matsked per ägg. Kommentar av
osignerat
25 januari 2013
Ojojojoj Kommentar av
osignerat
4 november 2012
Gjorde glutenfria pannkakor enligt ditt recept i helgen på en bankett. Det är svårt att göra pannkakor över öppen eld så det blev mest skruttpannkakor med blåbär i =D Gjorde samma pannkakor till alla och allihop tyckte de var goda. De var även mjölkfria =) Kommentar av
osignerat
1 september 2012
Är nog dom godaste glutenfrian pannkakor som finns. Allt är enkelt, både att blanda ihop smeten och steka då smeten håller ihop riktigt bra. Stort tack till människan som kom på receptet :D
Redaktionens kommentar
Varsågod - vad trevligt att receptet blev uppskattat!
Kommentar av
To
3 maj 2012
Ett enklare recept, utan ägg & utan mjölk men fantastiskt goda! http://wp.me/p1MMu5-e4 Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KolakakaKolakaka till klassisk och trendig fika!Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan! GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor! Fjärde oktober är kanelbullens dagFira kanelbullens dag!Kanelbullar finns det i många former. Den klassiska kanelbullen är fantastiskt god men med en rejäl dos kardemumma får vi istället minst lika goda kardemummabullar. Butterkaka är en annan favorit som stått sig i längden, ja, namnet har den förstås från engelskans butter: smör, men innehåller också russin och vaniljkräm... Det är tid att sprida lite kärlek, omtanke och kaneldoft! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Funkar det med mandelmjöl? Hur gör jag om jag vill utesluta ägg?
Tack på förhand