ChokladpannkakaEn riktig efterrättspannkaka för chokladälskaren! Servera exempelvis med skivad banan och vispad grädde eller vaniljglass. För fyra personer behöver du:
Gör så här:
Smält blockchokladen i vattenbad, det vill säga i en liten skål nedsänkt i en kastrull med sjudande vatten. Akta så att vattnet inte kokar och stänker ner i chokladen, då blir den grynig. Rör i chokladen tills den smält. Ta sedan fram en annan bunke och blanda ihop mjöl och salt. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Läsarkommentarer
Kommentar av
osignerat
18 oktober 2014
bla pannkaka Kommentar av
osignerat
29 juni 2012
super gott !!!!! :D Kommentar av
A
19 juni 2012
Nån som vet om man kan göra ungspannkaka på det här receptet? Svar av
29 juni 2012
gör ugnspannkaka receptet men innan du lägger i det e plåten så häller du i chokladen :) Kommentar av
Anonym
29 februari 2012
Låter jätte gott :D Kommentar av
Maz
18 december 2011
Det låter verkligen jättegott, jag har inte testat det men ska göra någon gång! Kommentar av
Evelyn
16 augusti 2011
spännande, detta skall testas med kakao ! Kommentar av
Cele
10 juli 2011
Brukar göra med kakao istället =)) Svar av Namn/signatur
20 december 2011
hur mycket tar du då? :) Kommentar av
osignerat
14 juni 2011
Kan man på något sätt köra med kakao istället? :) Kommentar av
Bert
26 april 2011
Kan man typ ha något mönster på pannkakor ? Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptViltpaj som värmerProva ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen! Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Serverade detta på mitt bröllop, så goda.