Redaktionens kommentar
Hej! Ett mycket enkelt recept på pannkakor är 1-1-2-pannkakorna: 1 ägg vispas med 1 dl vetemjöl, sedan vispas 2 dl mjölk i lite i taget. Salta smeten lätt, låt svälla en stund och stek i smör. Sedan kan det förstås ökas enligt samma mönster: 2-2-4, 3-3-6 och så vidare. Lycka till!
Svar av Niklas
2 april 2013
112 receptet är lättare att komma ihåg om du kallar dom sos pannkakor efter sos larmnummer. Kommentar av
ChefPannkaka
2 februari 2012
Går det med mjölk och vatten? Isåfall,blir det lika gott? Kommentar av
Maria
23 november 2011
Jag hade mindre vatten i degen än om jag skulle ha använt mjölk, sen hade jag i ett extra ägg. pannkakorna blev väldigt bra och lika goda som med mjölk tyckte jag :) Kommentar av
Binarin
22 juni 2011
Jag hade vatten pannkakor över så jag stekte om dem med kassler och hade på lingonsylt. det var gott! Kommentar av
osignerat
31 januari 2011
ja du har rät Kommentar av
Simon
12 januari 2011
Det jag märkte nu första gången när man gör pannkakor på vatten istället för mjölk är att de har en mildare smak, blir inte lika bruna och om de steks för länge så drar de ihop sig. De hålls samman i princip lika bra som med mjölk när man använder fullkorns vetemjöl Svar av En annan Simon
6 september 2011
Jag tycker dom brukar bli lite frasigare om man tar en halv deciliter mjölk mindre och ersätter med kallt vatten ist MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmulpajRabarberpaj med mandeltäckeFörsta rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron! KladdkakorKrispigtVarför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärDet finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Finns det något lätt resept som man kan komma ihog lätt?
Det skulle gjöra så att jag slipper leta efter kok-boken varje gång.
Ps. om det finns något skulle det underlätta i matlagningen Ds. ( snälla svara, tack i förhand )