Vatten i pannkakor?

Kan man göra amerikanska pannkakor med vatten istället för mjölk?

- alexia

Det går att göra pannkakor på vatten, men de får en annan smak och de brukar hålla samman lite sämre. Kanske behöver du lite mera fett och lite mera mjöl för att få dem bra.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av -Fia
10 april 2012

Finns det något lätt resept som man kan komma ihog lätt?

Det skulle gjöra så att jag slipper leta efter kok-boken varje gång.

Ps. om det finns något skulle det underlätta i matlagningen Ds. ( snälla svara, tack i förhand )

Redaktionens kommentar
Hej! Ett mycket enkelt recept på pannkakor är 1-1-2-pannkakorna: 1 ägg vispas med 1 dl vetemjöl, sedan vispas 2 dl mjölk i lite i taget. Salta smeten lätt, låt svälla en stund och stek i smör. Sedan kan det förstås ökas enligt samma mönster: 2-2-4, 3-3-6 och så vidare. Lycka till!
Svar av Niklas
2 april 2013

112 receptet är lättare att komma ihåg om du kallar dom sos pannkakor efter sos larmnummer.

Kommentar av ChefPannkaka
2 februari 2012

Går det med mjölk och vatten?

Isåfall,blir det lika gott?

Kommentar av Maria
23 november 2011

Jag hade mindre vatten i degen än om jag skulle ha använt mjölk, sen hade jag i ett extra ägg. pannkakorna blev väldigt bra och lika goda som med mjölk tyckte jag :)

Kommentar av Binarin
22 juni 2011

Jag hade vatten pannkakor över så jag stekte om dem med kassler och hade på lingonsylt. det var gott!

Kommentar av osignerat
31 januari 2011

ja du har rät

Kommentar av Simon
12 januari 2011

Det jag märkte nu första gången när man gör pannkakor på vatten istället för mjölk är att de har en mildare smak, blir inte lika bruna och om de steks för länge så drar de ihop sig. De hålls samman i princip lika bra som med mjölk när man använder fullkorns vetemjöl

Svar av En annan Simon
6 september 2011

Jag tycker dom brukar bli lite frasigare om man tar en halv deciliter mjölk mindre och ersätter med kallt vatten ist




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

smulpaj.se

Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

kladdkakor.se


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...