Amerikanska blåbärspannkakorDet här receptet är mycket typiskt amerikanskt. Pannkakorna skall vara små, och mycket tjockare än svenska, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Till pannkakorna rekommenderas en lite finare vaniljglass. Du behöver:
Gör så här:Smält smöret och låt det svalna. Blanda torrprodukterna. Separera äggulorna från vitan. Blanda noga gulorna med crème fraichen, mjölken och smöret. Blanda i torrprodukterna och vispa till en jämn smet. Vispa äggvitorna till skum med elvisp, skummet skall bli hårt och blankt. Blanda varsamt i den vispade äggvitan och blåbären i smeten.
Stek på låg värme flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan, och blåbären bör inte brännas. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända. Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men ha inte för varmt! Max runt 75 grader. Servera förslagsvis med en god glass. Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Sofia
26 maj 2014
Blev först chockad över att min smet vart sjukt tjock och lila/blå. Blev riktigt gott och lyckat ändå :D Kommentar av
M.M.
18 februari 2014
Supergott!det var mysigt att äta dom till frukost ! Kommentar av
Cassandra
26 februari 2013
Till hur många styckna är det till? Svar av chibe
13 juli 2013
2-3 personer beroende på hur stor man är imo C: Kommentar av
Henrik
6 december 2012
Smällt smör?! Svar av Thobias
6 december 2012
Viktigpetter?! Men korrekt=) Kommentar av
Maja
18 mars 2012
Jag gör mina glutenfria genom att bara byta ut mjölet mot sempers gluten fria mix. Blir super bra. Kommentar av
Björn
29 februari 2012
Kan man ta bort crème fraichen eller ersätta den med något?
Redaktionens kommentar
Att ta bort crème fraichen rekommenderar vi inte. Du skulle kunna prova att använda till exempel kesella istället. Lycka till!
Svar av Fredde
30 mars 2013
Själv byter jag créme fraichen mot yoghurt eller fil, det fungerar superbra! Kommentar av
Veronica
18 november 2011
Jag tog lite det jag hade hemma, så receptet blev lite annorlunda. Blåbär/hallon frysta, lättkesella istället för creme fraiche och 3dl dinkelmjöl + knappt 2dl grahams. Det blev supergott! Mums :D Kommentar av
osignerat
28 augusti 2011
Jättegoda!!! Pudrade med florsocker innan servering och åt dem med vanlig sirap,MUMS!!! Kommentar av
Pannkaka
11 juli 2011
Äkta lönnsirap. Köpte lönnsirap på ICA, tyckte inte den smakade bra. Ni som varit i USA, är ICA's lönnsirap något annat ? Svar av NoIca
27 mars 2014
Ja, alla Ica märkta är sämre, försök med något det inte står Ica på ........ Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKladdigare kakor!Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut... LaxlasagneLaxen gillar pastaLax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat! Mat på minuterNyttig snabbmat med fisk och grönt till vardags
Efter en lång, skön och god jul vill man gärna växla över till vardagsmaten utan vare sig hälsopanik eller dietrecept. Men det får såklart gärna vara nyttigt. Och snabbt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Sjukt seg smet. Väldigt svårarbetad. Fick hälla i en skvätt mjölk extra...