Tips

  • Låt alltid smeten stå och svälla minst en halvtimme. Ger bättre smet.
  • Man kan hälla öl i smeten. Det ger både bra smak och fluffigare pannkakor. (Prova med att byta ut 1/3 av vätskan i recepetet.)
  • Stekpannan ska vara genomvarm när du steker pannkakor.
  • Vänd inte dina pannkakor för tidigt. Smeten ska ha börjat stelna på översidan då du vänder.
  • Håll färdiga pannkakor varma på ugnssäkert fat i en ugn som du värmer till 100 grader (inte varmare för då blir pannkakorna torra).

Läsartips

  • Lite vatten i smeten gör det extra frasigt runt kanterna. Supergott. - Sabina
  • Amerikanska pannkakor kan även göras med fil eller smaksatt yoghurt, jättegott, o mkt fluffigt! - Madeleine
  • 1 msk bakpulver + 1 msk vanillinsocker gör pannkakan fluffigare och godare - Tobbe
  • Ha i lite olja i smeten. Och ha alltid i en liten klick margarin i pannan innan varje pannkaka gräddas - Tobbe
  • Gör en vanlig pannkakssmet, gärna en nyttig. Låt den svälla. Under tiden tärnas ett äpple ganska fint. Skaka äppelhacket i en plastpåse med lite kanel och socker eller hermesetas. När du hällt i smet i pannan, strör du på lite äppelhack. Vänd pannkakan och grädda den andra sidan. Byt ibland ut äppelhacket mot tunt skivad banan. (den ska inte kryddas med socker eller kanel.) Wiveka

 

Har du egna tips? Dela med dig!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Casper
9 februari 2022

Att använda öl en favorit, det kan bli ännu mer speciellt om man använder Kriek lambic(körsbärsöl) och sedan har sirap på de färdiga pannkakorna. Det blir en ovanlig men härlig combo

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 mars 2020

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av hehe
25 oktober 2015

AMAZING! I Just got myself 3620 Free Riot Points for League of Legends at www.riotgenerator.com Check it out it really works!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I just like the helpful information you provide on your articles. I will bookmark your blog and test once more here frequently. I'm moderately certain I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next! bebcdedgdgbbefbk
18 mars 2015

I just like the helpful information you provide on your articles. I will bookmark your blog and test once more here frequently. I'm moderately certain I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next! bebcdedgdgbbefbk

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Tips
24 februari 2015

När du vänt pannkakan i stekpannan brukar jag lägga på några ost och tomatskivor och strö över lite örtsalt. Sedan viker man över andra halvan och låter den ligga en liten stund tills osten smält. Man kan även använda valfri smaksatt mjukost på tub och göra samma princip med att vika över en halvan.

Kommentar av frågvis
20 februari 2014

kan man frysa in pannkakor gjorda med linfröavkok?

Redaktionens kommentar
Ser inget hinder till det?
Kommentar av Knallgalt
19 december 2013

Jag brukar ha lite kanel direkt i smeten, men det ska vara väldigt lite, bara några "prickar". Har man i för mycket smakar det kanel, men har man i lagom får man en liten extra ton på smaken.

Kommentar av osignerat
7 augusti 2013

steka pannkakorna i kokosolja från aman prana, det ger en otroligt god pannkaka och man får i sig nyttigheter som finns i kokosoljan :-)

Svar av Richie
10 december 2014

Kokosolja som kokosolja.. Sluta göra smygreklam!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av John
14 oktober 2023

Väl rutet!

Kommentar av Bosse
11 april 2013

Använd en riktig pannkakslagg av gjutjärn, inte en vanlig stekpanna.

Kommentar av Elisabet
25 januari 2013

Pannkakor trivs fint ihop med pesto och cremé fraiche alt. keso och äppelmos!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

surdegsbrod.se

Höstlov

Baka på höstlovet

Höstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans.

halloweenrecept.se


Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

Vi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli!

 browniesrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...