Äppelraggisar - pannkakor med äpple
"Vem har sagt att man inte kan äta efterrätt till huvudrätt, egentligen?" skriver en av våra läsare, Jeanette, som har bidragit med det här receptet på "äppelraggisar". Det är som raggmunkar men med rivet äpple i stället för riven potatis. Ingredienser:
Gör så här:Börja med att knäcka äggen och pytsa sedan ner mjölet lite i taget samtidigt som du rör om i smeten. Tillsätt sedan mjölken lite i taget. På så vis får man en jämn och fin smet utan klumpar. Tillsätt sedan det rivna äpplet och kanelen. Saltet kan tillsättas när som helst, det påverkar inte smeten. Använd sedan en slev eller ett decilitermått för att få lite smet i taget i stekpannan eller plättlaggen. Vill man ha pannkakorna lättvända gör man dem ganska små, två eller tre per omgång i stekpannan brukar bli bra.
Vill du också bidra med ett eget recept? Gör det här. Läsarkommentarer
Kommentar av
osignerat
11 juni 2012
Sjukt gott! Med Nutella på är dom inte heller helt fel... Kommentar av
Sauri
18 januari 2012
Jag, min son på 3,5 år och min dotter på 9 månader älskade det! Vi åt med turkisk yoghurt till, rekommenderas starkt. Det enda var att de var väldigt svårvända och jag är ändå van att göra pannkakor. Får öva lite helt enkelt, från och med nu är de här favoriten! Kommentar av
osignerat
23 januari 2010
Dom var goda, lite annurlunda än vanliga... XD Kommentar av
Sanna
4 februari 2009
kanske skulle man försöka få tag i söta äpplen, eller lägga till en nypa socker, när jag gjorde dom här med matäpple så smakade det inte så mycket äpple som jag trodde. De är ganska tunga och svåra att vända (eller så är det jag som är orutinerad!) Svar av Måd
9 september 2010
Äpplen smakar ju olika mycket .... övning ger färdighet Kommentar av
osignerat
28 april 2010
FÖR HELVETE VAD GOTT Kommentar av
Gott
12 maj 2010
Jättegott och jättelätt! Gjorde rätten på hemkunskapen i skolan. Rekomenderar! Kommentar av
Marri
21 februari 2009
Dom var riktigt goda. Det rivna äpplet gav pannkakan lite substans och lite tuggmotstånd. Kommer definitivt göra om dom! De var dock lite svåra att vända så det kräver lite övning. Jag toppade mina med lite honung då jag inte hade lönnsirap hemma. Kommentar av
ange
26 februari 2009
och ha glass till dom här pannkakorna var ännu godare! :D och lite sirap kan man söta till med också :D älskar dom här pannkakorna! :D mums! <3 Kommentar av
frida
9 oktober 2008
jag tyckte dom blev super goda:D:D <3 Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tillbehör till grillfestenModiga tillbehör till grillenDet är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta. EfterrätterBaka en cocoskaka i helgen!Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad. RabarberRabarbertiderRabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer... Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Supergott. Jag hade i lite mer kanel + kardemumma! Mer smak :)