Äppelraggisar - pannkakor med äpple

"Vem har sagt att man inte kan äta efterrätt till huvudrätt, egentligen?" skriver en av våra läsare, Jeanette, som har bidragit med det här receptet på "äppelraggisar". Det är som raggmunkar men med rivet äpple i stället för riven potatis.
Enligt Jeanette bör receptet räcka till två hungriga personer eller 8-10 stora pannkakor / raggmunkar (som täcker hela pannkakslaggen). Resultatet blir en pannkaka med efterrättssmak.

Ingredienser:

  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 rivet äpple
  • 1 tsk kanel
  • smör att steka i (en liten klick i taget)

Gör så här:

Börja med att knäcka äggen och pytsa sedan ner mjölet lite i taget samtidigt som du rör om i smeten. Tillsätt sedan mjölken lite i taget. På så vis får man en jämn och fin smet utan klumpar. Tillsätt sedan det rivna äpplet och kanelen. Saltet kan tillsättas när som helst, det påverkar inte smeten. Använd sedan en slev eller ett decilitermått för att få lite smet i taget i stekpannan eller plättlaggen. Vill man ha pannkakorna lättvända gör man dem ganska små, två eller tre per omgång i stekpannan brukar bli bra.

 

Vill du också bidra med ett eget recept? Gör det här.

Läsarkommentarer


Kommentar av lolcat
16 augusti 2013

Supergott. Jag hade i lite mer kanel + kardemumma! Mer smak :)

Kommentar av osignerat
11 juni 2012

Sjukt gott! Med Nutella på är dom inte heller helt fel...

Kommentar av Sauri
18 januari 2012

Jag, min son på 3,5 år och min dotter på 9 månader älskade det! Vi åt med turkisk yoghurt till, rekommenderas starkt. Det enda var att de var väldigt svårvända och jag är ändå van att göra pannkakor. Får öva lite helt enkelt, från och med nu är de här favoriten!

Kommentar av osignerat
23 januari 2010

Dom var goda, lite annurlunda än vanliga... XD

Kommentar av Sanna
4 februari 2009

kanske skulle man försöka få tag i söta äpplen, eller lägga till en nypa socker, när jag gjorde dom här med matäpple så smakade det inte så mycket äpple som jag trodde.

De är ganska tunga och svåra att vända (eller så är det jag som är orutinerad!)

Svar av Måd
9 september 2010

Äpplen smakar ju olika mycket .... övning ger färdighet

Kommentar av osignerat
28 april 2010

FÖR HELVETE VAD GOTT

Kommentar av Gott
12 maj 2010

Jättegott och jättelätt! Gjorde rätten på hemkunskapen i skolan.

Rekomenderar!

Kommentar av Marri
21 februari 2009

Dom var riktigt goda. Det rivna äpplet gav pannkakan lite substans och lite tuggmotstånd. Kommer definitivt göra om dom! De var dock lite svåra att vända så det kräver lite övning. Jag toppade mina med lite honung då jag inte hade lönnsirap hemma.

Kommentar av ange
26 februari 2009

och ha glass till dom här pannkakorna var ännu godare! :D och lite sirap kan man söta till med också :D älskar dom här pannkakorna! :D mums! <3

Kommentar av frida
9 oktober 2008

jag tyckte dom blev super goda:D:D <3

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Tillbehör till grillfesten

Modiga tillbehör till grillen

Det är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta.

grillrecept.nu

Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

efterratter.se


Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

Rabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer...

 smulpaj.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...