En av våra läsare, Lovisa (Rockan) Folkestad, har skickat in följande spännande variant på amerikanska pannkakor. Tack Lovisa! Amerikanska bananpannkakorDu behöver:
Gör så här:Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet (obs, snabbt så att inte ägget stelnar). Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker i en separat bunke. Varva sedan mjölblandning och mjölk ner i äggblandningen. Mosa till sist bananerna och vänd ner i smeten. Stek pannkakorna i smör.
Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
6 maj 2022
Episkt af!!! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Moa
3 juli 2018
Skulle gärna vilja veta hur många det blir innnan Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
PannkaksGubbe
15 december 2016
När det står smält smör menas det att det skall vara skirat smör då? Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
21 mars 2016
Hur mycke ska det vara på ungnen Svar av Siniom
5 maj 2016
Här ser jag att någon är ifrån mina trakter. ^^ De här "pannkakorna" är gjorda i stekpanna och inte i ugn. Kommentar av
Jimmy Ahlbäck
21 januari 2014
Jag bytte banan mot 4 mandariner var också bra tack för trevlig sida Kommentar av
osignerat
31 augusti 2013
Blev inte höga och fluffiga. Jag satte til ytterligare 2dl mjöl och 1,5 tsk bakpulver. Då började det likna något Kommentar av
osignerat
13 april 2013
Hur många blir det??!!! Svar av
14 april 2013
Runt 12-14 stycken, beroende pa storlek. Kommentar av
osignerat
3 mars 2013
Mina barn alskar dessa pannkakor! Jag anvander aven kanel i smeten, vilket ar underbart gott med bananerna!! Mums! Kommentar av
osignerat
9 februari 2013
Kanon pannkakor. Spröda och jättefina. Grabben älskade dom med. Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKladdigare kakor!Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut... SoppaSoppa räddar vardagenEn gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag? Smart helgmatLyxig kyckling - helgmat som räcker länge!Mycket finns att vinna på att ta till vara så mycket av råvarorna som möjligt. Både för plånboken och miljön. Men också för att det finns så mycket god mat du lättast gör på rester! Lagar du en riktigt god helstekt kyckling till helgen och serverar den med gräddsås och rotfrukter har du en fantastisk söndagsmiddag. Prova vårt nya recept med härlig fyllning av champinjoner, krutonger och vin som får både smaklökar och ögat att jubla… Det som blir över använder du till nya, goda rätter dagen därpå. En god kycklinggryta är snabbmat med mycket smak. Till en paj, sallad eller pasta är kall kyckling utmärkt. Och vill du ta tillvara hela kycklingen provar du att koka fond på resterna och göra en mustig kycklingsoppa med potatis och rotfrukter. Så mycket gott av ut av bara en rätt! Ett gott tips: Välj kravmärkt kyckling så gör du bra för djur, miljö och smaken! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Plättlagg och låg temperatur