En av våra läsare, Lovisa (Rockan) Folkestad, har skickat in följande spännande variant på amerikanska pannkakor.

Tack Lovisa!

Amerikanska bananpannkakor

Du behöver:

  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjöl (1 dl kan bytas ut mot grahamsmjöl eller rågmjöl)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 mogna bananer
  • 1 msk socker

Gör så här:

Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet (obs, snabbt så att inte ägget stelnar).

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker i en separat bunke.

Varva sedan mjölblandning och mjölk ner i äggblandningen.

Mosa till sist bananerna och vänd ner i smeten.

Stek pannkakorna i smör.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av JB
18 december 2023

Plättlagg och låg temperatur

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
6 maj 2022

Episkt af!!!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Moa
3 juli 2018

Skulle gärna vilja veta hur många det blir innnan

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av PannkaksGubbe
15 december 2016

När det står smält smör menas det att det skall vara skirat smör då?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
21 mars 2016

Hur mycke ska det vara på ungnen

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Siniom
5 maj 2016

Här ser jag att någon är ifrån mina trakter. ^^ De här "pannkakorna" är gjorda i stekpanna och inte i ugn.

Kommentar av Jimmy Ahlbäck
21 januari 2014

Jag bytte banan mot 4 mandariner var också

bra tack för trevlig sida

Kommentar av osignerat
31 augusti 2013

Blev inte höga och fluffiga. Jag satte til ytterligare 2dl mjöl och 1,5 tsk bakpulver. Då började det likna något

Kommentar av osignerat
13 april 2013

Hur många blir det??!!!

Svar av
14 april 2013

Runt 12-14 stycken, beroende pa storlek.

Kommentar av osignerat
3 mars 2013

Mina barn alskar dessa pannkakor! Jag anvander aven kanel i smeten, vilket ar underbart gott med bananerna!! Mums!

Kommentar av osignerat
9 februari 2013

Kanon pannkakor. Spröda och jättefina. Grabben älskade dom med.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kladdkakor

Kladdigare kakor!

Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut...

kladdkakor.se

Soppa

Soppa räddar vardagen

En gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag?

sopprecept.se


Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

Mycket finns att vinna på att ta till vara så mycket av råvarorna som möjligt. Både för plånboken och miljön. Men också för att det finns så mycket god mat du lättast gör på rester! Lagar du en riktigt god helstekt kyckling till helgen och serverar den med gräddsås och rotfrukter har du en fantastisk söndagsmiddag. Prova vårt nya recept med härlig fyllning av champinjoner, krutonger och vin som får både smaklökar och ögat att jubla… Det som blir över använder du till nya, goda rätter dagen därpå. En god kycklinggryta är snabbmat med mycket smak. Till en paj, sallad eller pasta är kall kyckling utmärkt. Och vill du ta tillvara hela kycklingen provar du att koka fond på resterna och göra en mustig kycklingsoppa med potatis och rotfrukter. Så mycket gott av ut av bara en rätt! Ett gott tips: Välj kravmärkt kyckling så gör du bra för djur, miljö och smaken!

 kycklingrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...