MorotspannkakorI den här lite nyttigare varianten av pannkaka kan du blanda riven morot. För fyra personer behöver du:
Gör så härBlanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i morötterna. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor. Läsarkommentarer
Kommentar av
osignerat
17 februari 2013
Själv håller jag på och fixar pannkisarna nu! Jag har köpt blandade bönor till och så ska jag göra fetaostsröra (fetaost mosad och blandad med créme f) Kommentar av
Linda
24 augusti 2011
Jag brukar även riva lite squash i pannkakorna. Om man har kinkiga barn kan man skala squashen innan man river den. Ingen som märker att nyttigheter slinker ner. Då får man i dem grönsaker utan att de märker det. Svar av ella
10 oktober 2014
tack för tipset Kommentar av
Herr P.
24 november 2009
Välanvänt recept! :D Testa med lingon och créme fraiche till! Kommentar av
anna
15 juni 2009
det här var de godaste pannkakorna jag ätit!!! Kommentar av
Jenny
26 maj 2010
Jätte goda! Äter dessa precis som jag äter de vanliga. Med sylt och annat sött eller med banan och keso. Mättar bra. Kommentar av
Petra
19 februari 2009
haha min häst älskar de här pannkakorna, och jag också för den delen - superbra recept ;D
Redaktionens kommentar
Din häst har också bra smak :)
Kommentar av
Ninas
29 juni 2010
Superbra recept som jag använder ofta! Saknar jag morötter hemma byter jag ut dem mot två bananer och kanel - mums!! Kommentar av
Helgur.blogg.se
5 juli 2010
GULD! Kommentar av
www.hoppsansabubblan.com
13 juli 2010
Jag gör nästan alltid morotsplättar eller morotspannkakor nu för tiden. Prova mitt recept oxå. 1 liter mjölk, 5 dl vetemjöl, 3-5 dl finriven morot, 1 tsk salt och 1 msk kanel. Perfekt att ta med till stranden och strö lite socker över. :) Svar av www.hoppsansabubblan.com
13 juli 2010
Det ska vara 4 ägg också så klart!!! Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MellanmålFyll på med mellanmålBlodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak. Sås av alla slagGlöm inte såsen!Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup. KycklingreceptDragon & baconDet är lätt att lyckas bra när man lagar mat med kyckling. Köttet är både magert och saftigt och det går lätt att variera rätterna. Prova baconlindad kycklingfilé med dragon och du får en helgrätt som går att laga både med tanke på miljö och plånbok. I dag finns både kyckling och bacon som är ekologiskt producerat, och de flesta rotfrukter går fint att hitta kravmärkta. Att krydda kyckling med örtkryddor ger ofta en fin smak, lindar du den i bacon får du dessutom till en bra brytning mellan örterna, den milda kycklingen och det kraftiga i baconet. Servera med matvete och örtkryddade, ugnsbakade morötter och rödbetor så har du en festmiddag av det robustare slaget, som smakar betydligt mer än du behövt anstränga dig! Snabbt, lätt och väldigt gott! Trevlig mathelg önskar pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
</p><script>alert('This page is vulnerable to Cross-site Scripting (XSS) attacks.');</script><p>