PlättarDetta recept är inskickat av Anne N. Vi tackar så mycket för receptet! Du behöver
Gör så härCirka 50-60 stycken Vispa ihop äggen och cirka hälften av mjölken. Rör ner allt mjöl tills det är klumpfritt och rör sedan ner resten av mjölken och tillsätt salt efter eget tycke. Grädda plättarna i stekpanna på medelvärme tills de fått gulbrun färg. Snåla inte med matfettet vid gräddningen!
Läsarkommentarer
Kommentar av
idde
16 juni 2013
1 L mjölk en hel liter. Kommentar av
maya
19 oktober 2012
ungefär hur många plättar blir . Tacksam för svar Kommentar av
Rebecka
7 juli 2012
Kan man lägga o 250g kesella också....;) Kommentar av
Alexandra
1 april 2012
En liter mjölk ??? :) Svar av Amanda
14 juni 2012
man behöver inte 1 liter mjölk täcker med 7-8 dl ist! Det blir lika gott ändå! Kommentar av
Livian
22 november 2011
Ska göra plätt tårta! ;) Itället för pannkaks tårta! Orkar nog inte en hel tårta själv :) Kommentar av
osignerat
26 augusti 2011
mumsfilibabba! ;) min vän håller på att vispa nu, samtigt som hon skrattar.. hah! det här blir säkert bra, hadé puss! Kommentar av
Bisma
12 juli 2011
Hur många portioner blir det? :) Kommentar av
Millehh...
7 juli 2011
Hoppas det blir gott.... =) Kommentar av
osignerat
18 juni 2011
jobbigt att vispa Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bästa fisken i ugnTorsk med timjanAtt ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel! LaxlasagneLaxen gillar pastaLax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat! PajreceptPolentapajPaj är lättlagad mat. Och god! En stor fördel är att de flesta matpajer går utmärkt att göra i förväg och värma just när det är tid. Ett nytt recept som gör sig kall eller ljummen är polentapaj - en god, vegetarisk paj där pajen ska svalna helt innan fyllningen stelnat. En perfekt paj att göra i förväg alltså och en fin smakkombination, med majsgryn, oliver, rosmarin, vitlök och lagrad ost. Servera kall eller värm strax innan serveringen. Soltorkade tomater, rostade solrosfrön och en god sallad passar fint till! Smakfull helg önskar pepparochsalt.se! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
lol lagga nyss plättar men missförstog 1 liter så lagade 1dc men blev den mäktigaste plätten ever