Svar av Håkan
11 februari 2011
Jag gjorde pannkakor idag på 8 st ägg, ca 4 dl mjöl och ca 7 dl mjölk. Dom blev goda!!! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FestgrytaBurgundisk köttgrytaVin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen! Gott och bekvämtKrämig paprika–risottoEn krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv! SmåkakorSmått är gott!Spröda och frestande väcker småkakor såväl minnen som begär. Ett helt kakfat fyllt med drömmar är självklart en dröm! För många av oss var chokladbollar kanske det första vi bakade helt på egen hand. Choklad, vanilj och citron är några favoritsmaksättningar på småkakor. Klassiker som schackrutor eller nya sorter som citron- och mandelkakor, båda går garanterat hem! Prova egna chokladbröd som är något helt annat än färdigköpta i plastask. Ha en skön stund i köket! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Oj, vilken äggstanning redaktörn föreslår. Såsom äggintolerant använder jag (till 1,5 l mjölk) 3 ägg (ofta 2) och 7-8 dl mjöl. Medger att det är ganska mager blandning, men det funkar att grädda hyfsat tunna pankisar.