![]() ![]()
Thailändska pannkakor, RotiEtt recept på thailändska gatupannkakor, från en av våra läsare! Tack Carro för receptet! För fyra personer behöver du:
Gör så här:Blanda mjöl, salt, smör och ägg - späd med vatten och arbeta samman till en deg. Låt degen vila lite. Dela i bitar och kavla eller tryck ut till tunna pannkakor. Stek de tunna pannkakorna i olja, fyll med banan och chokladsås och vik samman till fyrkantiga paket. Läsarkommentarer
![]() ![]() 24 november 2013
Ja dom blev ju inte som pannkakorna i Thailand ! ![]() ![]() ![]() 6 juni 2013
man måste låta deg klumparna ligga i olja i tre timmar innan man tillagar dem ![]() ![]() ![]() 27 november 2012
Ja, det funkar ju inte så bra med rismjöl i alla fall... ![]() ![]() ![]() 11 oktober 2012
Roti är ursprungligen från Indien men är mycket vanligt i Thailand (har själv thailändskt påbrå) ![]() ![]() ![]() 18 augusti 2013
Roti = bröd på Malaysiaska dock. ![]() ![]() 5 januari 2015
Intressant..... ![]() ![]() ![]() 10 maj 2012
Ska den verkligen se så hård ut ! ? ( degen ) ![]() ![]() ![]() 4 mars 2012
Låter gott ![]() ![]() ![]() 10 januari 2012
Måste prova med pepparkaks smulor på! :D När jag var i thailand drack jag 3 Banana Shakes och åt 2 Banan Pankakor och en Banan på en dag XD ![]() ![]() ![]() ![]() 16 december 2019
ok.. ![]() ![]() ![]() 11 juni 2022
Hur kommer jag dit? ![]() ![]() ![]() 28 december 2011
Hur länge ska dom vila? ![]() ![]() ![]() 26 februari 2012
jag tog typ 10-15 minuter.. men min deg såg ut som en deg då så ja 10-15 minuter blir bra! ![]() ![]() ![]() 19 juli 2011
Tack för receptet, nu skall vi ut och steka på vårat hemmabyggda thai inspererade utekök ![]() Äldre kommentarer
![]() ![]() ![]()
|
|
Den här rätten kommer ursprungligen från Singapore eller södra Indien och har spridit sig i Asien där man har olika varianter. Det heter Roti Prata i Singapore och Roti Cannai i Malaysia och några andra länder. Tyvärr saknar receptet flera steg för hur degen ska hanteras. Gör man rätt blir det frasigare än en frasvåffla.