UgnspannkakaFör fyra personer behöver du:
Gör så här:Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Smöra en rymlig ugnsfast form och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter. OBS! Detta recept ger en relativt krämig/kladdig ugnspannkaka. Du kan använda en större form, så att pannkakan blir tunnare, eller låta den stå inne längre tid i ugnen för en fastare variant.
Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Da Silva
24 november 2020
Jag gjorde om reseptet lite: 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 3 dl mjölk 3 dl grädde 15% 4 ägg 3 msk smör Men reseptet ovan är också gott! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
20 februari 2020
du är noob Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
16 oktober 2019
När ska smöret i? Svar av Namn/signatur
30 juni 2020
Smöret har du i formen Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Håkan
4 november 2015
Riv grovt ca 20st skalade potatisar mjölig sort och blanda ner i smet gjord på 1 liter mjölk, häll allt i en djup ugnsplåt, grädda. Det blev 6st härliga lunchbitar i lunchlådor. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
27 oktober 2015
Gör dubbelsats då får ni den godaste pannkakan!!! Kör den ca 30 min i ugn så blir den perfekt!! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
17 oktober 2015
Hej! Jag gör ugnspannkakor till mina barn och använder lite bakpulver och lös smet,låg värme så att resultatet ser ut som landskapet i södra kina,med sina avrundade små berg på annars platt mark. De tycker det ser såå coolt ut.... Peter Kommentar av
HannaPanna
11 januari 2015
Hej, använder alltid detta recept, men efter att ha experimenterat några gånger tycker jag att denna ugnspannkaka blir extra bra med 3dl mjöl och 2 extra ägg (totalt 5 ägg). Den blir fluffig, god smak och som vi gillar lite krispigt så har vi den totalt 30 min i ugnen! Super gott!!! Svar av Anna
15 oktober 2015
Håller med dig till 100%.. den blir mycket bättre med extra ägg och 3dl mjöl. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Mette-Marit
9 april 2014
Nej denna smörjde knappast tarmarna..! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Mette-marit
6 april 2014
Fy den blev inte god den... Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaLätt och godLättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier. GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. KladdkakorVarianterKladdkakan är en älskad kaka, bakad av alla åldrar och serverad på mängder av sätt. Äten ljummen i tv-soffan en fredag, kyld och skuren i tunna skivor på buffén, med glass och strössel på barnkalaset... Vilken är din favorit? Säg din mening i forumet! Men prova först noga... Kanske är det klassikern? Eller varför inte den helt nya kladdkakan med yoghurt? Kladdig kakfest! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Varför ska smeten stå och svälla 30 minuter innan den sätts in i ugnen? Jag har testat det men också att stoppa in i ugnen direkt med receptet ovan men det gör ingen skillnad i smaken!! Men gott är det :)