![]() ![]()
UgnspannkakaFör fyra personer behöver du:
Gör så här:Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Smöra en rymlig ugnsfast form och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter. OBS! Detta recept ger en relativt krämig/kladdig ugnspannkaka. Du kan använda en större form, så att pannkakan blir tunnare, eller låta den stå inne längre tid i ugnen för en fastare variant.
Läsarkommentarer
![]()
![]() 24 november 2020
Jag gjorde om reseptet lite: 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 3 dl mjölk 3 dl grädde 15% 4 ägg 3 msk smör Men reseptet ovan är också gott! ![]() ![]()
![]() 20 februari 2020
du är noob ![]() ![]()
![]() 16 oktober 2019
När ska smöret i? ![]() ![]() ![]() ![]() 30 juni 2020
Smöret har du i formen ![]() ![]()
![]() 4 november 2015
Riv grovt ca 20st skalade potatisar mjölig sort och blanda ner i smet gjord på 1 liter mjölk, häll allt i en djup ugnsplåt, grädda. Det blev 6st härliga lunchbitar i lunchlådor. ![]() ![]()
![]() 27 oktober 2015
Gör dubbelsats då får ni den godaste pannkakan!!! Kör den ca 30 min i ugn så blir den perfekt!! ![]() ![]()
![]() 17 oktober 2015
Hej! Jag gör ugnspannkakor till mina barn och använder lite bakpulver och lös smet,låg värme så att resultatet ser ut som landskapet i södra kina,med sina avrundade små berg på annars platt mark. De tycker det ser såå coolt ut.... Peter ![]() ![]() ![]() 11 januari 2015
Hej, använder alltid detta recept, men efter att ha experimenterat några gånger tycker jag att denna ugnspannkaka blir extra bra med 3dl mjöl och 2 extra ägg (totalt 5 ägg). Den blir fluffig, god smak och som vi gillar lite krispigt så har vi den totalt 30 min i ugnen! Super gott!!! ![]() ![]() ![]() ![]() 15 oktober 2015
Håller med dig till 100%.. den blir mycket bättre med extra ägg och 3dl mjöl. ![]() ![]()
![]() 9 april 2014
Nej denna smörjde knappast tarmarna..! ![]() ![]()
![]() 6 april 2014
Fy den blev inte god den... ![]() Äldre kommentarer
![]() ![]() ![]()
|
|
Varför ska smeten stå och svälla 30 minuter innan den sätts in i ugnen? Jag har testat det men också att stoppa in i ugnen direkt med receptet ovan men det gör ingen skillnad i smaken!! Men gott är det :)