Var i ugnen ska pannkakan stå?
Hej! Min flickvän envisas att grädda ugnspannkaka på nedersta falsen i ugnen medan jag brukar ha den mitt i ugnen. Vilket är egentligen bäst?
- Magnus
Ja, det var inte lätt att svara på... Vilket som är bäst beror helt enkelt på hur er ugn fungerar. Jag skulle säga att det oftast är bra att börja under mitten - det fungerar i många ugnar. Men... alla ugnar är olika. Och ni ska förstås grädda där ni får bäst pannkaka, inte bränd i botten, inte bränd ovanpå. Och lagom i mitten... Så: Ni får baka varsin pannkaka, duka fint och göra en riktig jämförelse. Vem gör bästa pannkakan i just er ugn :) Svar av Namn/signatur
20 januari 2011
oj jag kan inte stava ser jag ;) men ni fattar no... haha. vaniljsocker så klart. ock kanten inte kansten... hm Kommentar av
LP
15 oktober 2010
Vilket som är bäst märker du väl själv? Märker du inte att det ena är bättre så det inte det heller! Det är väl resultatet som räknas, inte huruvida man bryter mot kockförbundets etiska riktlinjer. Om du inte märker skillnad i resultat, men din "envisa" flickvän märker skillnad: då är det hon som har rätt! (Det är inte särskilt ovanligt att intelligentare människor är mer perceptiva.) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FormbrödKom i form med hembakat bröd!Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd! FrukostbullarMjuka gifflarNybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje! SkorporKnaprigt med snits
Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
ser inget recept med vaniljsoccker i smeten. =) Testa det. det e såååå gott, ungarna bara älskar det och dom vuxna som fått njuta av dom!! stek i mycket smör så får ni den där knapriga kansten... mumms