Pannkaksrullar med kesoEn av våra läsare, Mari, har skickat oss ett recept på pannkaksrullar. Vi tackar för hjälpen och receptet! Du behöver
Gör så här
Stek pannkakor enligt grundreceptet, till 4 personer. Läsarkommentarer
Kommentar av
JS
10 februari 2009
Nog för att det där lät supergott men jag har ett annat recept på kesoplättar som är riktigt gott! En liten burk keso läggs ned i en bytta så man kan mosa det lite, sedan tillsätter man 3-5 msk dinkelmjöl beroende på hur lösa/fasta man vill ha dem. Annat mjöl går givetvis bra också. Sist ska ägg i, två-tre blir bra :) Jag brukar även blanda i frysta/färska bär innan jag steker plättarna och det blir supergott. Prova :) Kommentar av
Tjockizen
20 augusti 2008
Jättegott! Mums!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. KladdkakorKrispigtKladdkaka kan man inte baka för ofta. För att vara på den säkra sidan finns mängder av varianter att göra. Allt från den klassiska kladdkakan, lättbakad och god, via mörk chokladig kladdkaka till den goda och lyxiga kladdkakan med tryffel... Vi puffar gärna för en ny variant som passar både barnkalas och kaffebrickan. Kladdkaka med krisp är kakan för den som gillar sött! Servera med grädde, så klart! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
@ signaturen JS: Testade dina kesoplättar, de var jättegoda!! Blir absolut sättet för mig att impa på vännerna vid nästa brunchtillfälle, tack!