Vad är salmbärssylt?
Salmbärssylt? Vad är det för bär? Var kan jag hitta dem? Om inte det går - finns det att köpa?
- Ancy Möller
Salmbärssylt äts ofta till saffrans pannkaka och är en gotländsk specialitet. Bäret heter blåhallon och växer vilt på Gotland och i södra delar av landet. Bäret smakar som ett mellanting mellan hallon och björnbär. Salmbärssylt säljs på Gotland och ibland i delikatessbutiker. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Enklaste - och godaste - pastanPasta på italienskaIbland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek. MorotskakaKlassikerEn god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv! Fjärde oktober är kanelbullens dagFira kanelbullens dag!Kanelbullar finns det i många former. Den klassiska kanelbullen är fantastiskt god men med en rejäl dos kardemumma får vi istället minst lika goda kardemummabullar. Butterkaka är en annan favorit som stått sig i längden, ja, namnet har den förstås från engelskans butter: smör, men innehåller också russin och vaniljkräm... Det är tid att sprida lite kärlek, omtanke och kaneldoft! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Jag blev en gång bjuden på ungspannkaka gjord på squash, i stället för mjölk, men kan inte hitta recept på nätet.
Någon som vet?