Vad är salmbärssylt?
Salmbärssylt? Vad är det för bär? Var kan jag hitta dem? Om inte det går - finns det att köpa?
- Ancy Möller
Salmbärssylt äts ofta till saffrans pannkaka och är en gotländsk specialitet. Bäret heter blåhallon och växer vilt på Gotland och i södra delar av landet. Bäret smakar som ett mellanting mellan hallon och björnbär. Salmbärssylt säljs på Gotland och ibland i delikatessbutiker. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaKlassikerEn god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv! EfterrätterKlassiskt!En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding? SoppreceptSquashsoppaSquash, som finns i mängder av varianter och färger är utmärkt att servera som soppa. Ofta mild i smaken och med en vacker färg, även när den mixas slät. Tillsammans med nybakat bröd och kanske lite fräst skogssvamp lyser squashsoppan fint på middagsbordet! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Jag blev en gång bjuden på ungspannkaka gjord på squash, i stället för mjölk, men kan inte hitta recept på nätet.
Någon som vet?