Räkcrêpes

Läckra räkcrêpes är perfekt både till vardags och på festbuffén! Lättlagade och bra att ha färdiga i förväg.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Pannkakor

  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grahamsmjöl eller dinkelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör

Fyllning

  • 50 g skalade räkor
  • 50 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • 2 msk vitt vin eller torr cider ( Kan bytas mot 1/2 tsk vitvinsvinäger)
  • Dill eller dragon
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Stek först pannkakorna.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka pannkakor. Stek gärna pannkakorna lite tjockare än vanliga, klassiska pannkakor, så håller de ihop lite bättre när du lägger fyllning i dem.

Låt pannkakorna svalna.

Smörj en stor ugnsfast form.

Finhacka rödlöken och skär svampen i små bitar.

Fräs löken någon minut så den får färg. Pressa ner vitlöken och låt svampen fräsa med. Låt blandningen fräsa tills den får färg och mjuknat. Låt svalna.

Smält smöret i en en kastrull och vispa ut mjölet i smöret. Tillsätt mjölken och låt koka upp under rörning eller vispning. Blanda ner osten när såsen börjar tjockna. Spara lite ost til dekoration. Tillsätt vin, cider eller vinäger och smaka av med salt och vitpeppar.

Blanda nu ner de väl avrunna räkorna och svampen i stuvningen. Låt den inte koka mer, då blir räkorna sega.

Lägg upp fyllning på en pannkaka, vik först in två av sidorna och vik sedan över de andra två sidorna så att det bildas ett "pannkakspaket" eller rulle. Lägg paketet/rullen med skarven nedåt i den smorda formen.

 

Fyllningen räcker till cirka åtta stora pannkakor - den fyllning som blir över kan användas till att täcka crêpesen med.

Strö resten av osten över crêpesen och gratinera i ugn i 200 grader till de fått fin färg, cirka 15 minuter.

Låt svalna något och servera varma med grönsaker, sallader eller till en god soppa!

  

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av kokos
25 december 2015

BÄSTA GLUTENFRIA

VISBYS CREPERI KÖR PÅ GALETTER

WOHO

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av keks
25 december 2015

jag vet!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

morotskaka.com

Sopprecept

Klassiska soppor

När det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt!

sopprecept.se


Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk.

 kokasylt.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...