En av Sveriges främsta matbloggare, Lisa Förare Winbladh, tipsade i sin blogg om vår webbplats, pannkakor.se, och skrev att hennes egen favorit är kikärtspannkakor. pannkakor.se fick lov att använda receptet. Tack Lisa FW! KikärtspannkakorReceptet är lagom till 2-3 personer Du behöver
Gör så härLisa FW påpekar att proportionerna kan variera beroende på vilket kikärtsmjöl du använder, men att receptet annars är mycket enkelt. Vispa ut kikärtsmjölet i vattnet, blanda i socker och salt. Krydda med förlagsvis "lite trevliga kryddfrön" (till exempel koriander-, fänkåls- eller spiskumminfrön) och gurkmeja. Låt stå minst en timme, gärna längre. Grädda pannkakor på hög värme i mycket smör och olja. Lisa skriver att hon "gillar när de är ganska hårdgräddade, annars kan de ha en lite rå smak i mitten. Håll färdiga pankisar varma i ugnen. Täck inte över dem, då smakar de bara kokt". Receptet är, med tillstånd från Lisa Förare Winbladh, hämtat från hennes blogg, Matälskaren
Läsarkommentarer
Svar av Anna
29 augusti 2011
hälsokosten har kikärtsmjöl Svar av b-bus
6 oktober 2012
Alibababutikerna har dom ska det vara så krångligt Kommentar av
mumlan
9 juni 2009
På hälsokosten brukar det finnas kikärtsmjöl också. Och på Goodstore i Stockholm. Kommentar av
Leo
20 maj 2009
Hur gott som helst är detta. Man blir mätt för 5 kronor. Lägg till 3 kronor för två ägg och du blir mätt + får lite fler näringsämnen i dig. Mjölet innehåller mycket protein! Kikärtsmjöl heter "Gram Flour" eller "Besan" och kan hittas i Indiska butiker mfl. Luras inte av den skumma smaken av det råa mjölet. Det är flyktiga ämnen som skapar denna, och de försvinner vid gräddningen. Kommentar av
Arsa
3 april 2009
shiit jätte gott=) Kommentar av
StureBertilPlan
5 april 2010
Nej tack, lite för budget för mig. Kommentar av
ahmed al-fathah
8 april 2008
hej jag heter ahmed och gillar kikärter men inte i pannkakor jag skulle föredra att använda majskorn med lite avokado PS låt inte degen bli för söt för då blir den inte god
Svar av EK
19 maj 2010
Kikärtsmjöl om jag får be. Bort med särskrivningarna om du nu ska vara språkpolis. Svar av
11 november 2009
kikärts mjöl, inte kikärtor!!!! Kommentar av
Jonas
13 mars 2008
Jag ville prova det här men lyckades inte få tag på något kikärtsmjöl, kanske behöver man gå till någon specialbutik?
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Julkakor i långpannaJulkakor till allaDela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna! PajreceptPolentapajPaj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen. GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Nyligen kom en rapport som visade att allt fler svenskar inte tål gluten. Glutenfritt, utan mjöl från våra vanligaste sädesslag, blir alltså viktigt för allt fler. Ofta ingår färdig, glutenfri mjölmix i recepten när man ska baka glutenfritt. Men det måste inte vara så. Inte sällan går det att använda mjöl av ris, majs, havre eller kokos. Glutenfri kladdkaka blir ännu bättre utan mix och pannkakor på havremjöl och bovete är både lättstekta och goda. Samma sak med scones. Eller en god glutenfri paj till efterrätt. Garanterat så god att den passar alla! Det går också att hoppa över mjölet helt och göra en chokladkaka med mandelmassa och ren choklad. Riktigt enkelt, riktigt gott och riktigt glutenfritt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Hittar inte kikärtsmjöl! Vart söker jag? Kan man mixa burkkikärtor?