mitt tips är att köpa böckerna som elisabeth ekstrand hemmingson skrivit henne rrecept är klart bäst.vad gäller kakor, tårbotten, sockerkaka dvs allt utom jäsdegar byt bara ut mot glutenfritt mjöl det fungerar kanon..med jäsdegar är det värre..elisabeth...har dock ett recept på kalljästa bullar som blir riktigt bra och använder man lailas mjölmix går degen även att knåda utan problem Postad av , 14 juni 2010 behöver tips på glutenfritt och mjölkproteinfria recept. både mat och kakor. min son på snart 2 är intolerat mot bådadera. Postad av charlotte i karlskrona , 5 maj 2010 Jag har bakat både kanelbullar och scones med gf mjöl hela mitt liv. Scones får en fin gyllenbrun färg utan att vara brända och smakar utsökt,likaså med bullarna,dem smakar nästan som vanliga! Postad av Lotta i örebro , 25 februari 2010 Jag har bakat scones många gånger med glutenfri mjölmix, funkar jättebra. Tänk bara på att sconesen inte får någon färg i ugnen...så ta ut dem i rätt tid! Degen är ju lite kladdigare, men resultatet blir bra :) Postad av Sara i Malmö , 6 februari 2010 Håller med, det är svårbakat med glutenfria mjölmixen, har provat baka bröd och det var inte lätt. Kladdigt och tog man i mera mjöl - stenhårt. Sen så gillade vi inte smaken fast vi försökte ha i kryddor *suck* Försöker nu hitta ett scones recept utan vetemjöl men det verkar inte finnas och jag vägrar baka med glutenfria mjölmixen igen. Nog borde det finnas nått sätta att kunna få till gott matbröd, scones och bullar utan vetemjöl och glutenfri mjölmix, eller? Postad av m i a i Piteå , 16 januari 2010 Det glutenfria mjölet är vansinnigt svårbakat. Mjölet packas på ett helt annat sätt än vanligt. Väg mjölet, eller ännu bättre: ha i mjöl på frihand. Nästa problem är att om du gör en deg som är så stabil att den går att kavla med glutenfritt mjöl så har du haft i för mycket mjöl och bullarna blir hårda som knäck. Lösning: Baka något annat, förslagsvis småkakor som inte behöver kavlas. Om det går att klicka ut smeten så brukar det bli bra. Det mjöl som varit det bästa står tyvärr inte att finna längre: Det italienska. Postad av K Henrik B i Gbg , 2 december 2009 Det måste väl finnas något sätt att få dem lite luftigare även glutenfria? Är det någon som kan något knep? Postad av Moa i Visätra , 10 oktober 2009 Jodå, det går fint. Köp glutenfri mix, ljus i affären och baka som vanligt. De kommer att bli lite fastare och inte så luftiga. Men det är bättre än inget! Postad av Inge i vällingb. , 9 oktober 2009 prova att baka på bovetemjöl Postad av , 13 september 2011 Forumtrådarwww.pannkakor.se, Allt om pannkakor
Antal inlägg: 8
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 6
Antal inlägg: 13
Maträtter och recept
Antal inlägg: 1
Antal inlägg: 28
Antal inlägg: 9
Antal inlägg: 7
Antal inlägg: 11
Efterrätter, kakor och godis
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 2
Vegetarisk mat
Antal inlägg: 5
Menyförslag och tips
Antal inlägg: 1
Dryckestips
Antal inlägg: 10
Allergirecept
Antal inlägg: 10
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 1
Bröd och bakning
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 4
Okategoriserat
Antal inlägg: 9
Antal inlägg: 1
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 2
www.kolarecept.se, Kola, kolarecept
Antal inlägg: 2
www.veganrecept.se, Veganmat, veganrecept
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 2
www.fisksoppa.se, Fisksoppa, recept och tips
Antal inlägg: 5
www.cheesecake.nu, Allt om cheescake
Antal inlägg: 1
www.bakakaka.se, Allt om kakor
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 1
www.morotskaka.com, Allt om morotskaka
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 1
www.kladdkakor.se, Allt om kladdkakor
Antal inlägg: 16
www.tesorter.se, Allt om testorter
Antal inlägg: 8
www.hembakatbrod.se, Allt om hembakatbröd
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 4
www.kokasylt.se, Allt om sylt
Antal inlägg: 4
Antal inlägg: 1
Starta ny forumtrådMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg! Lingon till mat och bakningSyrligt och sött med lingonLingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och? Mos och marmelad på äppleFyll hyllorna med äpplen!Äppelsorter skiljer sig mycket åt i smak och konsistens. Prova att koka äppelmos på ett syrligt, fast äpple och ett lösare, sött äpple så får du se! Det är alltså inte så dumt att koka flera satser. Vill du ändå smaksätta moset är kanelkryddat mos alltid gott! Squash- och äppelmarmeladen får smak av flera goda kryddor och passar kanske på en ostbricka framåt jul - eller på rostat bröd till frukost. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Glutenfria kanelbullar?
Det var ju nyss kanelbullensdag och i helgen får jag besök av mina barnbarn där älsta sonen är glutenintolerant.
Är det möjligt att baka glutenfria kanelbullar?
Postad av Mormor i Enköping , 9 oktober 2009